Kubai Est Karádon

Kubai Est Karádon

 – Augusztus 7-én (szombaton) a Gesztenyés Vendéglőben –

Részvétel csak előzetes helyfoglalással lehetséges! A jelentkezéseket augusztus 5-én (csütörtökön) este hét óráig fogadjuk.

A résztvevők háromféle menü kínálatból választhatnak:

1, Ropa vieja (szaftos marharagu) babos rizzsel

2, Kubai banános szűzérmék nyárson (2 darab / adag) lime-os, mangós salátával és édesburgonyával 

3, Kubai „mojo” grill tarja lime-os, mangós salátával és édesburgonyával 

Egy menü ára: 3490 huf / adag

Az ételek elfogyasztására este tíz óráig lesz lehetőség. Utána az Est zenével és tánccal folytatódik. 

 

Kiegészítő (extra) ajánlataink: 

Koktélok: Cuba libre, Mojito, Daiquiri

Röviditalok: Bacardi Rum Carta Oro, Bacardi Rum Carta Negra, Havanna Club Especial Rum

 

Részvétel csak előzetes helyfoglalással!

 

 

 

 

 

 

Hogy együtt (l)ehessen a család

Hogy együtt (l)ehessen a család

Hogy együtt (l)ehessen a család

Egy újdonsággal segítünk a karácsonyi nyugalom megteremtésében, hogy még önfeledtebben, hétköznapi gondok és kapkodás nélkül együtt lehessen a család. Senkinek ne kelljen az ünnepek értékes pillanatait konyhai munkával töltenie.

Karácsonyi kétszemélyes Geszti tál
Cigánypecsenye, cordon bleu,
töltött csirkecomb, fasirt golyók, rántott szelet
rizs, majnézes krumplisaláta
Ár: 6490 Ft

Válaszd a meghitt pillanatokat a „karácsonyi őrület” helyett, azzal, hogy elfogadod a segítségünket: házhoz visszük a finom ételeket!

Természetesen rugalmasan alkalmazkodunk a további igényekhez, személyre szabjuk a megrendelt tálakat.

December 24-én 14 óráig házhoz visszük, kizárólag előrendelés alapján! Előrendelésed kérheted december 23-án 15 óráig telefonon: +36 84/370 – 025!

Évfordulós akció a Gesztenyésből neked

Évfordulós akció a Gesztenyésből neked

Évfordulós akció a Gesztenyésből neked

Rendelj 3 pizzát a hétvégén, viszünk mellé egy nagy üdítőt is!

Egy éve döntöttünk úgy, hogy az óvodai és iskolai közétkeztetés – kiemelten fontos – feladatának ellátása mellett hétvégente pizzákat és étlapról rendelhető ételeket is kínáljunk Karád, Visz, Andocs, Toldipuszta és Németsűrű-puszta lakóinak. Már a kezdetektől folyamatos ötleteléssel, fejlesztéssel dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb és legfinomabb ételeket vigyük vendégeink otthonába.

Persze minden fáradozásunk hiábavaló lenne, ha nem kapnánk visszajelzést tőled is gyakori rendelések, elismerő szavak formájában.

Ezért minden vendégünknek szeretnénk megköszönni az eddigi bizalmat és támogatást azzal, hogy

Péntektől vasárnapig 3 pizza egyidejű rendelése után egy nagy üveges üdítőt adunk ajándékba.

Tehát mindenki, aki most hétvégén (december 11-től december 13-ig) 3 pizzát rendel, 1 ingyen üdítőt kap az étele mellé. Sőt, ha valaki hat pizzát kér, akkor két italt kap ajándékba.

Várjuk rendelésed pénteken 13:00-tól 18:30-ig, szombaton és vasárnap 12:00-tól 18:30-ig a + 36 84 370 025-ös telefonszámon keresztül!

Talán már láttad, hogy

pizzáinkat most már kézzel, nyújtófa nélkül nyújtjuk, hogy ezáltal egy levegősebb, ropogósabb tésztát kapjunk, még jobban közelítve az eredeti, olasz minőséghez.

Mostantól kérheted a kedvenc pizzád töltött verzióban is, mellé „Gesztis” szószt kapsz ajándékba.

Calzone – Töltött pizza a Gesztiből

Calzone – Töltött pizza a Gesztiből

CALZONE – Töltött pizza a Gesztiből

Mostantól kérheted a kedvenc pizzád töltött verzióban a Gesztenyés Vendéglőből.

  • Dupla feltét, finom tésztába rejtve.
  • Az ízek összeérnek, kibomlanak, megigéznek.
  • Mellé egyedi, „gesztis” szószt kapsz ajándékba.
  • Mindössze 1850 Forintért!

Pizza étlapunkat itt találod.

Kézzel nyújtjuk

Kézzel nyújtjuk

Kézzel nyújtjuk

Fontos számunkra, hogy a Gesztenyésből rendelt pizza jellegzetes, olaszos ízvilágot vigyen el minden vendégünk otthonába.

Ezért már a kezdetektől folyamatos ötleteléssel, fejlesztéssel dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb és legfinomabb ételeket készítsük el nektek. A napokban még egy újítást vezettünk be.

Pizzáinkat most már kézzel, nyújtófa nélkül nyújtjuk, hogy ezáltal egy levegősebb, ropogósabb tésztát kapjunk, még jobban közelítve az eredeti, olasz minőséghez.

Menü házhoz a Gesztenyésből

Menü házhoz a Gesztenyésből

Kedves Vendégeink!

Az országos rendelkezéseknek megfelelően az iskolai étkeztetésen kívül – szerdától éttermünkben sincs lehetőség a napi menü és az étlapunkon szereplő kínálat helyszíni fogyasztására. Azonban karádi vásárlóink minden nap kérhetik tőlünk a napi menü, vagy az étlapunkon szereplő ételek házhoz szállítását. Az ételszállítást a járványügyi, higiéniai előírások maximális betartása mellett teljesítjük.

A menü ára: 980 Ft + doboz
Rendelésfelvétel: +36 84 370-025

Márton napi ajánlatunk

Márton napi ajánlatunk

Márton napi ajánlatunk

November 11-én (szerdán) déltől este hat óráig szállítjuk ki Márton napi ajánlatunkat. A különleges Márton napi kínálatunkat a vírushelyzet miatt csak házhozszállítással kérheted, helyszíni fogyasztásra nincs lehetőség.

FONTOS!

A Márton napi menü megrendelésére elsősorban előzetes bejelentkezéssel van lehetőség, november 10-én (kedden) délután három óráig a + 36 84 370 025-ös telefonszámon keresztül.

Együtt a család

Együtt a család

Együtt a család

Ki ne szeretne egy szép étteremben finomat ebédelni, egy hangulatos teremben lakodalmat, keresztelőt, családi eseményt megünnepelni, vagy csak kiülni egy fárasztó hét után a teraszra, a virágokkal teli kertbe, egy jót enni, beszélgetni a barátokkal… Vagy akár egy sátras buliban részt venni… tenni mindezt itt, a mi falunkban…

Farkas Alíz és János 2019 nyarán döntött úgy, hogy elvállalja a Gesztenyés Vendéglő üzemeltetését. Felvállal egy fontos és rengeteg előírással, adminisztrációval terhelt alapfeladatot: a karádi gyermekek közétkeztetésének biztosítását. Emellett a házaspár titkon és középtávon még egy kihívásokkal teli küldetést vett magára, amiről János így mesél:

– Eddig italt adtam a helyi embereknek, most már ételt is. Nagy szó szerintem, hogy a karádiaknak nem kell elmenni máshova, utazni kétszer fél órát, hogy beülhessenek egy étterembe egy jót enni és utána együtt lenni, beszélgetni. Nem kell az órát nézni, hogy időben hazaérjenek, hanem itt helyben minőségi szolgáltatást kaphatnak, és jól érezhetik magukat. Ezen dolgozunk most, hogy a közétkeztetés alapfeladatának stabil ellátása mellett, a vendéglátás további lehetőségeit is megteremtsük.

 

Az útszéli kocsmától, az elit, csokornyakkendős étteremig

Teszik mindezt az üzemszerű működés megtartása mellett (hétközben menü, hétvégén pizza és rendezvények) a terasz felújításával, az étlap kínálatának bővítésével, és a Gesztenyés folyamatos, külső- belső fejlesztésével.

Farkas János már több, mint 20 éve foglalkozik vendéglátással. Beleszületett, csak úgy, mint most a kislányuk: Anna.

János eleinte csak besegített a családi vállalkozásba, majd egész napokat is bevállalt és onnantól az lett a reggeltől –estig űzött fő állása, hivatása. Később különböző Balaton parti helyeken, és a fővárosban is dolgozott az útszéli kocsmától, az elit, csokornyakkendős étteremig.

– Akkoriban még nem szippantotta be a fiatalokat az online világ – emlékszik –, hanem a vendéglátó egységek voltak a találkozóhelyek. Ötven férőhely volt a kocsmánkban, de az emberek így is sorban álltak az üzlet előtt, hogy bejöhessenek. Intenzív napok voltak, hétvégén akár hajnalig is nyitva voltunk és pár óra múlva megint keltünk, hogy fogadhassuk a reggeli vendégeket.

Együtt működik

Munkából most sem jut kevés a Gesztenyés csapatának, Alíz hajnalra jár, hogy elindítsa a főzést. János reggel a kislányukkal foglalkozik, de ő vállalja be a késő estig tartó műszakokat, amellett, hogy több lelkes, állandó munkatárs segíti az étterem működését.

– Ez életmód, életstílus, nem csak egy szakma – magyarázza János. – Gyakorlatilag minden időnket a vendéglőben, vagy a vendéglő körüli tevékenységgel töltjük. A Gesztenyés szervezi az életünket.

Ezt Alíz látta előre. Amikor János első alkalommal felvetette a működtetési pályázat benyújtásának ötletét, hirtelen felindulásból azt mondta a férjének, hogy elvállik tőle, ha ezt bevállalja. Hiszen „ezt nem lehet másképp csinálni, csak ha minden más elé helyezzük”.

Ma már együtt, együttműködésben viszik a vendéglőt és egy lelkes, kis csapatot is szerveztek maguk köré. Alíz elsősorban a főzésért felel, ezt szereti is csinálni, János a vállalkozói feladatokat látja el és a folyamatok szervezésére ügyel. A kezdeti áldozatot is meghozták a nemes cél érdekében: Jánosnak fel kellett adnia a családi vállalkozásban végzett munkáját, Alíz egyszerre végzett el két tanfolyamot a napi feladatai mellett, hogy stabilan tudjanak működni. Hajtja őket a közös vízió, hogy az igényes, kulturált kikapcsolódás újabb terét teremtsék meg Karádon.

– Most úgy érezzük, a helyünkön vagyunk, és ebben sokat segít a rugalmas együttműködés, a jó munkamegosztás – fejti ki Alíz. – Mindenki azokat a feladatokat végzi, amiben a legjobb, amit szeret csinálni. Fontos érv volt az indulás mellett, hogy együtt tudjunk dolgozni. Nagyon jól kiegészítjük egymást: munkamegosztás van a konyhában és a vállalkozás vezetésében is. Folyamatos aktivitás árán ugyan, de együtt van a család.

Mik is a legfontosabb célok, tervek a Gesztenyés háza táján 2020. derekán?

  1. A szakmai előírásoknak maximálisan megfelelve folyamatos közétkeztetés biztosítása a helyi oktatási intézményeknek.
  2. A pénteki, illetve hétvégi pizza, étlapos kínálat és ételkiszállítás segítségével minőségi étkezési, kikapcsolódási lehetőséget nyújtani a karádi, környékbeli lakosok, átutazók számára.
  3. A Gesztenyésben tartott családi, baráti és munkahelyi összejöveteleket az egyedi igényeknek megfelelően megszervezni.
  4. Saját rendezvényekkel, programokkal színesíteni a balatoni régió kulturális életét.
  5. Mindezzel stabil munkahelyet biztosítani az étteremben dolgozók számára, hogy nekik se kelljen más helyekre – a megélhetésük miatt – költözni, ingázni.